;

Introducere:

Site-ul “piesemotoare.ro”, denumit in continuare piesemotoare.ro, este denumirea comerciala a SC AGROPARTS DISTRIBUTIE SRL, persoana juridica romana, cu sediul social in Floresti, Str. Florilor, nr. 324G, Bl. C7, ap. 13, jud. Cluj, telefon : 0742 366 275 e-mail: online@piesemotoare.ro .

SC AGROPARTS DISTRIBUTIE SRL are CUI RO39496776 si este inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J12/2578/2018. Navigarea pe site-ul piesemotoare.ro, urmata de Comanda, presupune citirea, intelegerea si acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos de catre orice Utilizator / Client. piesemotoare.ro isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment continutul acestui site, inclusiv termenii din acest document, fara nici un fel de notificare prealabila a Utilizatorilor / Clientilor. Divergentele sau neintelegerile intre AGROPARTS DISTRIBUTIE SRL si Client se vor solutiona aplicandu-se prevederile din termeni si conditii valabile la momentul efectuarii Comenzii de catre Client.


Definitii:

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul piesemotoare.ro.

Client – orice persoana fizica/ persoana juridica ce efectueaza o Comanda online sau telefonic. Site – domeniul piesemotoare.ro si subdomeniile acestuia.

Produse si Servicii – orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator Clientului.

Cont – sectiunea de pe Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola, care permite Clientului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client si istoricul Clientului in Site (comenzi, facturi fiscale);

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client, prin care Clientul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona anumite Produse si / sau Servicii de pe Site si sa faca plata acestora.

Vanzator – SC AGROPARTS DISTRIBUTIE SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO39496776, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J12/2578/2018, sediul in Str. Florilor, nr. 324G, Bl. C7, Ap. 13, Floresti, Jud. Cluj.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si / sau Serviciile, iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si / sau Servicii. Este un Contract la distanta incheiat intre Vanzator si Client, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si Clientului.

Oferta promotionala – actiunea de a expune in scop comercial un numar finit de Produse si / sau Servicii, la un pret / tarif preferential, avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre Vanzator.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.


Continut:

– toate informatiile de pe Site, care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic de tip PC sau mobil;

– continutul oricarui e-mail / scrisoare trimis Clientilor de catre Vanzator, prin mijloace electronice si / sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al Vanzatorului, Clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

– informatii legate de Produse si/sau Servicii si/sau preturi practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat/furnizare de produse, intr-o anumita perioada;

– date referitoare la Vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia, prezente pe Site.


Politica generala de vanzare online:

Accesul pe Site in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Utilizator/Client. Pentru motive justificate, piesemotoare.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca, in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel piesemotoare.ro. In oricare din aceste cazuri, Utilizatorul/ Clientul se poate adresa , pentru a fi informat cu privire la motivele care au determinat aplicarea masurii sus-mentionate.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de el, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si reale la data plasarii Comenzii. De asemenea, Clientul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiune directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea „Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, piesemotoare.ro isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Clientilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiilor in cadrul Site-ului. piesemotoare.ro poate publica pe Site informatii despre Produse, Servicii sau promotii practicate de catre acesta sau de catre orice alt tert cu care piesemotoare.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor si/sau Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice, dinamice, prezentari multimedia, etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Proprietatea asupra Produsului va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Clientului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de Curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

Dupa 14 zile de la achizitionarea unui Produs sau Serviciu, Clientului i se poate solicita un feedback referitor la Produsul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de e-mail inscrisa de Client. In acest fel, Clientul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Clienti de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Produsului deja achizitionat.


Drepturile de propietate intelectuala :

Continutul, asa cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la: logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate sunt integral si exclusiv proprietatea SC Agroparts Distributie SRL, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile avute in acest sens. Continutul piesemotoare.ro este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea, fara acordul SC Agroparts Distributie SRL, a oricaror elemente enumerate anterior se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Utilizatorului/Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original, intentionat si realizat de piesemotoare.ro, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al piesemotoare.ro asupra Continutului, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul expres al piesemotoare.ro

Orice Continut la care Utilizatorul/Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc se afla sub incidenta prevederilor documentului “Termeni si Conditii”, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre piesemotoare.ro si acesta, si fara nici o garantie implicita sau expres formulata din partea piesemotoare.ro cu referire la acel Continut.

SC Agroparts Distributie SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al Site-ului, dintr-un anume moment. In cazul in care piesemotoare.ro confera Utilizatorului/Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit Continut, la care Utilizatorul/ Clientul are sau obtine acces in uma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor Continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor Continuturi pe Site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea piesemotoare.ro pentru respectivul Utilizator/ Client sau oricare alt tert care are/ obtine acces la acest Continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui Continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Nici un Continut transmis catre Utilizator/ Client, prin orice miloc de comunicare (electronic, telefonic etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea piesemotoare.ro si/sau al angajatului/ presupusului angajat al piesemotoare.ro, care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care acesta exista, fata de respectivul Continut.

Este interzisa orice utilizarea a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document “Termeni si conditii” sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista. Utilizarea pe piesemotoare.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. piesemotoare.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului Site-ului.


Exonerarea de raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daunele de orice fel pe care Clientul sau orice terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei dintre obligatiile sale conform Comenzii si nici pentru daune rezultate din utilizarea Produsului si/sau Serviciilor dupa livrarea si in special pentru pierderea acestora.

Prin plasarea Comenzii, Utilizatorul/Clientul accepta in mod expres si fara echivoc prevederile documentului “Termeni si Conditii” al Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data utilizarii Continutului si/sau la data plasarii Comenzii. “Termeni si Conditii” ai Site-ului pot fi modificati oricand de catre piesemotoare.ro, acestia fiind opozabili Utilizatorului/Clientului de la data afisarii in Site. Acceptarea documentului “Termeni si Conditii” se confirma prin trimiterea Comenzii.

SC Agorparts Distributie SRL nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise de la piesemotoare.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul si Clientul folosesc Site-ul pe riscul propriu, piesemotoare.ro fiind lipsit de orice raspundere pentru

eventualele daune, directe sau indirecte, cauzate de utilizarea sau accesarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site.

SC Agroparts Distributie SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site.

SC Agroparts Distributie SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe piesemotoare.ro, acestea fiind puse la dispozitia firmei noastre de catre furnizori. Informatiile incluse pe piesemotoare.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre textele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul/Clientul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului, la adresa online@piesemotoare.ro , pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care sunt publicate in sectiunile Blog sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a piesemotoare.ro. piesemotoare.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si/sau Servicii care sunt afisate pe Site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice Utilizator sau Client cu un nivel mediu de pregatire).

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite la informatii si imagini, iar piesemotoare.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele si/ sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.


Limita accesului la site :

Utilizatorii site-ului piesemotoare.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu piesemotoare.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. piesemotoare.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc formulate de Utilizatori/Clienti, se considera ca respectivul Utilizator/Client garanteaza originalitatea lor si acorda piesemotoare.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica,

traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul/Clientul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe Site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui Continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.


Prelucrarea datelor cu caracter personal

Categoriile de date personale solicitate si prelucrate de piesemotoare.ro sunt: numele si prenumele, telefon/ fax, adresa (domiciliu/ resedinta), e-mail.

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, piesemotoare.ro are obligatia de a administra si prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori/ Clienti.


Scopul colectarii datelor este:

– validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Produsele si/sau Serviciile achizitionate;

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (email, SMS);

– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si a comportamentului Utilizatorului/Clientului.

Colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal au drept scop: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe piesemotoare.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor efectuate.

Prin completarea datelor solicitate in formularul “Cere oferta”, Utilizatorul/Clientul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a piesemotoare.ro si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul mentionat anterior.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a piesemotoare.ro, utilizate si prelucrate de catre piesemotoare.ro, afiliatii si colaboratorii acesteia pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/ 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de

opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate anterior in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre SC Agroparts Distributie SRL.

Refuzul furnizarii datelor mentionate in “Cere oferta” determina imposibilitatea onorarii Comenzilor sau a ofertelor de pret.

In cazul in care Clientul isi modifica, prin utilizarea formularelor de pe site, datele personale livrate deja catre piesemotoare.ro si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii, insa livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele nou modificate. Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe piesemotoare.ro, va primi comunicari comerciale din partea piesemotoare.ro doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare. Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. piesemotoare.ro va putea selecta Utilizatorii/Clientii carora le va trimite newslettere si alerte. piesemotoare.ro nu solicita Utilizatorilor sai, prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc.), informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul/Clientul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul/Clientul nu poate tine raspunzator pe piesemotoare.ro pentru niciun fel de prejudiciu.


Pretul produselor :

Agroparts Distributie SRL practica o politica de preturi transparenta si corecta. Toate preturile afisate pe website, le veti gasi si pe oferta/factura. Dupa primirea Comenzii, un angajat din echipa piesemotoare.ro va instiinta Utilizatorul/Clientul asupra pretului final si/sau a tarifului pentru servicii, cu TVA inclus.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul Site-ului piesemotoare.ro sunt exprimate in RON si contin 19% T.V.A.

Ne rezervam dreptul de a aplica discount-uri variabile in functie de numarul si/sau tipul pieselor achizitionate dar si de istoricul clientului in relatia cu Agroparts Distributie SRL.

Pretul produselor nu include tariful de transport aferent comenzii. Clientul va fi informat asupra firmei de curierar ce va asigura expeditia, precum si asupra costurilor estimative practicate pentru manipularea, transportul si livrarea in siguranta a produselor.


Comanda produselor si/sau a serviciilor.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte. In caz contrar, Clientul ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc). piesemotoare.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii revin in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant al SC Agroparts Distributie SRL (piesemotoare.ro) sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

Mijlocul de contact reprezinta doar o confirmare de primire a solicitării de Comandă din partea dvs. Contractul, de achizitie de Produse si Servicii, se va considera încheiat cand veti primi un e-mail care va anunta ca produsele au fost expediate.

Pentru confortul si siguranta Clientului, exista optiunea ca, pana la ora 16.00 in ziua comenzii, sa se poata renunta la Comanda. Astfel, daca Utilizatorul a plasat o Comanda din greseala sau a revenit asupra deciziei, in intervalul mentionat, Comanda se poate anula. piesemotoare.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

– esuarea / invalidarea tranzactiei online;

– date incomplete sau incorecte ale Clientului in formularul de pe Site;

– livrari consecutiv esuate;

– alte motive obiective;

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, piesemotoare.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii/Clientii sunt responsabili de exactitatea, completitudinea si utilitatea informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site. In anumite situatii si pentru motive justificate, piesemotoare.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor si/ sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii, piesemotoare.ro va anunta Clientul, la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii, despre modificarile cantitative survenite si se va conveni asupra returnarii partii corespunzatoare din suma achitata sau a platii unei diferente, daca este cazul. Contractul se considera incheiat intre Client si piesemotoare.ro in momentul primirii de catre Client, de la piesemotoare.ro, prin intermediul postei electronice si/ sau SMS, a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul in care un Produs si/sau Serviciu comandat si achitat de catre Client nu mai poate fi livrat de catre piesemotoare.ro, Clientul va fi informat asupra acestui fapt si i se va returna in contul indicat contravaloarea Produsului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care piesemotoare.ro a luat la cunostinta acest fapt.


Facturare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si/sau Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, conform cu legislatia in vigoare. Plata se poate face cu OP in avans sau ramburs.


Garantia produselor

Toate Produsele comercializate de catre piesemotoare.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele comercializate sunt noi, in ambalaje originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Pentru Produsele achizitionate din magazinul online piesemotoare.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs. Garantia este acordata de Agroparts Distributie SRL iar datele de identificare sunt mentionate pe Certificatul de garantie al produsului.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

– Produsul sa fi fost cumparat de la Agroparts Distributie SRL online sau offline (telefonic, ridicare din magazin si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;

– sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;

– sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;

– sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie.

In cazul unei probleme aparute in garantie, produsul impreuna cu actele doveditoare ale achizitiei se expediaza catre Agroparts Distributie SRL, la adresa mentinonata pe certificatul de garantie / factura iar costurile de transport vor fi achitate de catre Client.

Cauze de pierdere a garantiei:

· Piesa nu a fost montata de un atelier de specialitate, autorizat RAR sau ISCIR, cu personal specializat.

· Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau impreuna cu piese conexe uzate, defecte.

· Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru un alt scop decat cel indicat de producator.

· Piesa s-a uzat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a utilajului.

· Utilajul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi.

· Piesa a fost modificata sau adaptata.

· Piesa prezinta urme de lovituri, zgarieturi, rupturi, deformari ca urmare a factorilor externi.

· Pentru piesele de uzura (filtre, lubrifianti, dinti si lame de uzura, anvelope) al caror randament depinde de perioada de exploatare, nu se ofera garantie.


Pentru unele categorii de produse veti avea in factura linkul la care puteti downloada certificatul de garantie.

Agroparts Distributie SRL nu ofera garantii Clientilor:

– in cazul in care produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor Clientilor;

– dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;

– in cazul in care inlocuirea produselor sau a componentelor neconforme este imposibil de asigurat, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.


Livrarea produselor.

Data estimata de livrare poate varia in functie de Produs si este stabilita in e-mailul, SMS-ul sau telefonul de confirmare a Comenzii.

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face conform optiunii Clientului, prin Curier sau ridicare personala (aspect ce va fi stabilit la finalizarea comenzii).

Intre inregistrarea Comenzii si preluarea acesteia de catre Curier exista un interval de 12-24 ore. Orice intarziere suplimentara va fi comunicata Clientului si se va agrea cu acesta un nou termen de livrare.

In cazul in care Produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confir

reprezentant al SC Agroparts Distributie SRL va informa Clientul despre indisponibilitatea produsului, iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar SC Agroparts Distributie SRL va livra Produsele conform Comenzii astfel modificate.

Pentru Produsele care nu se afla in stoc la momentul Comenzii, SC Agroparts Distributie SRL poate propune Clientului livrarea unui Produs cu caracteristici, calitati si eventual pret echivalente cu cele ale Produsului solicitat initial. Daca Clientul isi exercita dreptul de denuntare unilaterala a Contractului in termen de 14 de zile de la primirea Produselor, cheltuielile de returnare a produselor sunt in sarcina SC Agroparts Distributie SRL.


12.1. Conditii de livrare

La solicitarea piesemotoare.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier a numarului Comenzii.

Nici o cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.


12.2. Receptia Produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate.

De asemenea, Clientul are posibilitatea deschiderii coletului anterior platii rambursului, verificand daca produsele s-au deteriorat sau daca exista lipsuri, eventualele probleme fiind mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare. Prin

semnarea bonului de livrare, Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a Produselor comandate.

Politica de retur si dreptul de retragere.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa mentionata, dupa validarea Comenzii pe site, daca aceasta optiune a fost exprimata in cadrul Comenzii.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar mentionat in SMS-ul Curierului. In caz contrar, acesta va putea suporta taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Livrarea se considera a fi indeplinita de catre piesemotoare.ro, la momentul predarii Produselor comandate catre Client, prin Curier, la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

Pentru piesele voluminoase, clientul va asigura logistica necesara pentru descarcarea acestora din mijlocul de transport al curierului.


14.1. Conditii generale

piesemotoare.ro ofera retur gratuit pentru Clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 14 de zile calendaristice de la primirea coletului, cu exceptia cazurilor in care nu i se poate imputa nicio culpa SC Agroparts Distributie SRL, iar produsul a fost livrat conform cu Comanda. In urma solicitarii primite de la Client, piesemotoare.ro va trimite Curierul la adresa indicata de Client pentru a ridica coletul de retur. De asemenea, clientul poate expediat Produsul/Produsele la adresa din documentul de vanzare.

In caz de retragere din Contract, Clientul este obligat sa restituie Produsele achizitionate in termen de maximum 10 zile de la data retragerii din Contract.


14.2. Modalitati si termene de returnare a Produselor

Clientul se obliga sa notifice piesemotoare.ro intentia sa de a returna Produsele achizitionate, prin e-mail sau prin telefon la numarul 0742 366 275. In caz contrar, piesemotoare.ro poate refuza coletul. Informatiile necesare care trebuie furnizate piesemotoare.ro pentru trimiterea Curierului sunt urmatoarele:

– data expedierii coletului;

– motivul returnarii;

– numarul Comenzii;

– adresa de unde Curierul urmeaza sa preia coletul de retur;

– datele contului bancar pentru achitarea contravalorii produselor returnate. La primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a Clientului, piesemotoare.ro efectueaza o solicitare la Curier si-i trimite acestuia adresa indicata de Client pentru a ridica coletul de returnat.


14.3. Conditii de returnare a Produselor

In orice situatie de returnare a Produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, certificat de garantie in original etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client). In conformitate cu legea in vigoare, piesemotoare.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea Produselor care au fost desigilate, a caror montare s-a incercat, zgariate sau care au fost deteriorate in alt mod. Produsele ce au fost livrate ca set trebuie returnate ca set.

Produsele se pot returna in termen de 14 de zile calendaristice din momentul in care au fost livrate de Curier.

Daca s-au achizitionat mai multe Produse de acelasi fel si sunt returnate toate, doar unul din Produse poate fi desigilat.

Nu se accepta la retur Produse care s-au murdarit in timpul manipularii (spre exemplu, un piston scos din ambalaj si murdarit de ulei sau alti contaminanti).

Nu se accepta returul daca Produsele indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:

· piesa reprezinta o componenta electrica sau electronica;

· au fost efectuate interventii neautorizate asupra Produsului;

· au ambalajul deteriorat sau incomplet;

· au urme de folosire, zgarieturi, ciobituri, lovituri sau de socuri mecanice/ electrice;

· nu au toate accesorile primite in pachet;

· s-a facut orice tip de inscris pe cutia Produsului;

· produsul a facut parte dintr-o Comanda speciala (adica Produsul nu facea parte din stocul uzual al Vanzatorului, dar a fost livrat pe baza unei Comenzi ferme si plata unui avans).

· Produsul este o piesa electrica sau electronica, sau contine componente electrice/electronice


14.4. Retur DOA (Dead on arrival)

In eventualitatea in care Produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un Produs functional, cu conditia notificarii in scris a piesemotoare.ro, in termen de 48 de ore de la primirea Produsului. Livrarea celui de-al doilea produs se va face imediat, daca acesta reprezinta un articol de stoc. In caz contrar, acesta va fi comandat de la furnizorul extern cu un termen de livrare ce va fi comunicat punctual Clientului.


14.5. Termene de returnare a banilor

Pentru retururi integrale de Comenzi, Clientul primeste banii aferenti Produselor returnate in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care piesemotoare.ro receptioneaza coletul cu Produsele returnate si face receptia acestuia.

In cazul in care returul face obiectul unei solicitari de reparatie sau inlocuire conform certificatului de garantie, livrarea altei piese similare in mod gratuit sau returnarea contravalorii

Produsului se va face doar dupa solutionarea acesteia de catre furnizor, producator sau autoritate competenta de a diagnostica corect defectele produsului.


14.6. Dreptul de retragere

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/ 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmatoarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din Contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din Contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G nr.34 /2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Clientul se obliga sa returneze doar acele Produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare Produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/ sau interventii neautorizate etc. piesemotoare.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre piesemotoare.ro in ceea ce priveste decizia de retragere din Contract. piesemotoare.ro va putea amana rambursarea contravalorii Produsului pana la primirea Produsului vandut.

Conform legii (art.16 din OUG nr. 34/ 2014), sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

– contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Clientului şi dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

– furnizarea de Produse si/ sau Servicii al caror pret/ tarif depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

– furnizarea de Produse realizate după specificatiile prezentate de Client sau personalizate în mod clar;

– contractele în cazul carora Clientul a solicitat in mod special Vanzatorului deplasarea unui angajat/ reprezentant si/ sau echipe la domiciliul sau, pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, reprezentantii Vanzatorului presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Client sau furnizeaza alte Produse si Servicii decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica doar respectivelor Servicii sau Produse suplimentare;

– furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.


Forta majora.

Nici una dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/ partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostiinta de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral Contractul, fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.


Solutionarea litigiilor.

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice litigiu aparut intre Agroparts Distributie SRL si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza, se apeleaza la instantele romanesti competente din Municipiul Cluj Napoca.


Frauda.

Crearea de conturi multiple, folosind adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al ofertelor promotionale sau al politicii de vanzare online este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului piesemotoare.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi, dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor, alterarea continutului Site-ului piesemotoare.ro, incercarea de afectare a performantelor serverelor piesemotoare.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.


Dispozitii finale.

Daca oricare dintre precizarile de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte aspecte mentionate.